FĂ„r ryck ...

Jag Àr ju medlem i flera olika kaninforum, dÀr möter man kaninmÀnniskor frÄn alla sorters "kaningrupper" dvs, hoppning, mat, utstÀllning, avel, sÀllskap m.m ... Med andra ord mÀnniskor med olika syn pÄ kaninhÄllning. Vad som stör mig nÄgot enormt Àr alla fördomar som finns mot de som inte har samma vÀrderingar och sett att se pÄ kaninhÄllning som en sjÀlv. Detta Àr sjÀlvklart inte unikt för just kaninmÀnniskor, utan denna typ av fördomar finns lite varstanns i vÄrt avlÄnga land.
PĂ„hopp, skitsnack och peakar Ă€r nĂ„got som dyker upp titt som tĂ€tt och det Ă€r verkligen SÅ GRYMT TRÅKIGT! Och i mĂ„nga fall Ă€r det vuxna mĂ€nniskor som gĂ„r pĂ„ andra vuxna mĂ€nniskor. Det kan vara allt frĂ„n att den andra personen har sin kanin i bur, Ă€ter upp sina kaniner eller har sin kanin enbart till sĂ€llskap. Det kastas kĂ€ngor pĂ„ alla. SĂ„ vad jag vill ha sagt som utstĂ€llare, sĂ€llskapskaninĂ€gare, vegetarian (tro det eller ej men vegetarism anvĂ€nds bĂ„de som sköld och kĂ€nga hos bĂ„da parter i kött-frĂ„gan) Ă€r att vi borde förutsĂ€tta att personen man pratar med över nĂ€tet Ă€r en helt vanlig person som du skulle kunna stöta pĂ„ nĂ€r du handlar pĂ„ Ica en sketen tisdag. Att personen i frĂ„ga bĂ„de har kĂ€nslor, ett IQ och vill kaninens bĂ€sta (i detta exemplet). 
AlltsÄ mÄste vi kanske inte dra upp en massa diskussioner över fb dÀr folk kallar varandra för mördare och anklagar varandra för djurmisshandel. För livskvalité borde vÀl komma före livslÀngd?
Personligen skulle jag hellre ha det kanonbra i 4 mÄnader och hamna pÄ nÄgons tallrik Àn att bli 10 Är och olycklig, ensam och bortglömd i en alldeles för liten bur.
Sen visst, klart man ska diskutera. Men personliga pĂ„hopp Ă€r aldrig okej. Varken om du kĂ€kar kanin, Ă€r vegetarian eller inget av det. Inget av detta gör dig bĂ€ttre Ă€n nĂ„gon annan. Och jag skriver inte detta inlĂ€gget för att leka polis utan snarare för att jag knappast Ă€r ensam om att tycka sĂ„hĂ€r. Och detta gĂ€ller inte enbart det snack som sker pĂ„ FB i kaninkretsar utan Ă€ven det skitsnack som snackas bakom ryggen pĂ„ andra. PĂ„hopp överlag som sker i sociala medier. GĂ„ en charmkurs, eller nĂ„got. Ös inte ut din frustration och ilska pĂ„ sociala medier dĂ€r tonlĂ€ge, ansiktsuttryck och kroppssprĂ„k inte finns. DĂ€r varenda en som lĂ€ser ditt inlĂ€gg gör en egen tolkning och kĂ€nner sig utpekade.
Det blir sÄ jÀkla fel och ingen vinner pÄ det i lÀngden. Och ska du argumentera, gör det smart och inte aggresivt.
 
Peace ♄
AllmÀnt | | Kommentera |
Upp